Monday, December 28, 2009

haa...cairo mari

salam...

skrg aku bawu je tiba di cairo..jam 6 ptg td...ktowg dari sinai pas panajt bukit, mandi sauna..hahah...best giler...
ntah...byk ag aku nk citer tp takde pic aku nk masukkan..huhu...
laen kali la yer...

Thursday, December 17, 2009

terjah

salam dan selamat pagi

lame dah aku tak update blog kat sini..bkn pe, aku slalu update blog yg satu ag..so, kat sini aku dah kurang idea nk tulis pe..huhuhu...

tp aku slalu uptodate blog neyh..mane tau klau ade komen ke, bley aku reply..insyaallah, after dis, aku akn update balek blog neyh...

tggu yer..

Saturday, December 12, 2009

ape aku nk taip ek

salam dan selamat petang

emm...skrg aku takde idea nk tulis pasal pe dlm blog neyh coz sume idea penulisan aku dah dicurahkan dlm blog kelab ktowg....sbnyer, aku berenam yg terdiri dr kwn² kg aku dah ade blog sndri...so, blog neyh dah mule kureng aktif..huhuhu..tp aku akn sedaya upaya utk menulis sebaek mungkin...so, korang bley enjoy ur reading k...

sok aku dah balek...so, dah mule ar aku nk kene cari bahan utk presentation nanti...penting ar mende tuh coz bwk maruah u aku n negaraku tercinta neyh...aku bkn pe, takot pak arab kat sane nanti tak paham ape yg ktowg cube sampaikan...hehehe...tp, cube itu lebih baek dr kte mgaku kalah...btol tak??

ape² citer nanti pasal kat mesir, aku akn cube utk update blog neyh...aku pegi tak lame, ade la dlm 10 hari...flight maybe 19hb neyh...so, aku rase ade klas yg aku ponteng nanti..huhuhu...

k la..aku takde ape ag...nk chow dulu..

Friday, December 11, 2009

hype!

salam dan selamat petang

hari neyh, aku sekadar duk umah...takde wat pape...ntah...malas nk wat pape...skadar goyang kaki...goyang kaki pun malas gak...ntah ler..huhuhu...

boring la member ade yg dah balek...nk kuar pun moto cam takde..nk bergerak punyer ar susah...aku dah la tak lame jer kat sini...ahad dah nk balek u semula...so, tinggal sok jer la aku kat sini...pasneyh nak balek lame lagi...kat u plak byk aktvity yg aku nk kene handle terutama hoki yg nk kene wat selection awal bulan jan neyh...aku yg kene handle...byk mende nk kena wat...tp, tgk je la nanti...aku pun dah lame sgt rindukan turf..lame tak g..huhuhu..stick aku dah tak bley nk kawal ag...bile la dye nk mule menyentuh permukaan turf yer..huhuhu...tggu je la...

emm...takde pape nk ngomel..k la..blah dulu!

Wednesday, December 9, 2009

saJe jer

salam dan seLamat petang


just nk bgtau...
aku dah sampai jb...kol 5 ptg td....
sekian, terima kasih

Tuesday, December 8, 2009

balek jB

salam dan selamat malam


sok pagi aku akan berangkat pulang ke johor....
pg td dah abes segala urusan pasal visit tuh
skrg tyme nk enjoy kat umah bersama rakan2..hahaha
clan kampung, tggu aku k...
k la..
chow!!

perMintaan raKan koNgsi

salam dan selamat peTang


post neyh bukan pasal diri aku tp kwn baek aku...meh aku perkenalkan tuan punyer bdn... name penuh dye ahMad haZiq bin kamaradin..berasal dr johor and skrg neh menetap kat pasir gudang..dkt2 gak ngan umah aku....berumur 20 taon dan status beliau adalah single...korang nak tau lebey lanjut?dye ade blog, myspace, friEndster, twitter, dan facebook..mane2 je dye ade..korang tak yah risau..dye seowg yg pelawak...seowg yg ujur dlm kate2...btol beb..aku tak tipu..hahahaha......pe ag ek aku nk ngampu ko sendra??hohohoho

nah, korang nk kenal dye??meh la view blog dye yer.... oh kueh tart

jGn diSalah eRtikan....pLezz..not u

salam dan selamat teNgah hari...


today, aku bgn seawaL jam 8 paGi (awal ke??) sbb paGi ney jam 9 pg aku ade meeting ngan peNgiring kump utk acaDemic visit...biase2 je meeting tuh..just dpt tau tentatif dye jer...pack gak la jadual dye sbb ktowg g dlm 10 hari... 18hb until 27hb...lame gak la...aktvity byk pasal ckp2...intview ngan student kat sane...ntah ape bende yg nk ckpnye pun aku tak tau...tp yg penting, everyday we must prepare da report...ah, benci aku...bkn aku reti sgt pasal writing neyh... balek pas meeting, aku trus kemas umah..umah besepah sgt...pas kemas, cuci toilet lak...toilet bkn makcik2 yg cuci, tp ktowg sendri...so, aku je la yg cuci..takde owg laen dlm umah neyh....

emm...berkenaan ngan posting smlm, aku hanya meluahkan ape yg terpendam dlm hati neyh...jujur dan pengakuan ikhlas dari aku....camner ek aku nk kate, emm....senang cite, org yg aku tuju sbnye adalah owg dlm kampus aku sndri....org yg berada di depan mata aku...org yg pernah membuatkan aku dekat dgnnye tapi menjauhkan diri secara tiba2....aku tak paham ape yg berlaku pade ktowg dulu...tak pernah aku buat salah....ntah la....just forget it..aku tak suka ingat pasal kisah lama....

aku harap, tolong la...sape2 yg bace post aku smlm, jgn anggap diri terlibat dlm masalah aku...kau tak pernah salah...cuma masa shj yg memisahkan kita....aku tak pernah menganggap diri kau bersalah....

before i end dis post, aku just nk bgtau yg aku terlalu rindukan 'cik bunga' yg dah lama menyepi...'kumbang' mahu mencari 'bunganya' kembali..........bunga yg selalu membuatkan hati si kumbang bahagia...... (",)

Monday, December 7, 2009

end oF the yeAr

salam dan selamat petang

skrg neyh dah masuk bulan 12..tak sangka aku taun 2009 dah nk labuhkan tirainyer..emmm... taun 2009 ney gak byk simpan seribu kenangan buat aku..yela, mcm2 bende yg tak best blaku taun neyh..huhuhu...apekan daya, tuhan yg tentukan segala perjalanan idop aku..aku just idopkan watak sebagai hamba-Nya..

ape yg bley aku simpulkan, utk taun neyh aku rase byk perkara yg serabutkan pale otak aku neyh...start dr suatu hubungan, stdy aku n mcm2 ag...sume cam gagal...huhuhu...ape tah...takde nasib agaknyer....ermm...tp sampai skrg still rase ag prasaan tuh....aku ingat....

tp..takpe la...aku dah lupekan segalanyer...aku tanak ingat dah ape yg berlaku mase dulu2...bende yg tak bley nk undur..baek aku teruskan pejuangan aku neyh..huhuhuhu....

kpd kwn2ku yg pernah kite lalui bersama, gn toleh ke blakang ag...takde gunenyer kite menangis bende yg indah mase lalu...umo pjg ag...cita2 blom sampai...aku harap korang paham la k...

mmg betol ape yg aku katekan....taun neyh mmg tak ceria lgsg....skit pun tak...nape la aku ade kat taun neyh...huhuhuhu...dulu rase nk gile pun ade..tp aku steady je..anggap semua yg aku lalui tak pernah berlaku..aku sentiase anggap bende tuh tak wujud...huhuh..kejam..tp tulah cara aku utk lenyapkan segala yg berserabut kat kepala neyh....

hahaha..idup neyh penuh ngan warna-warni...semuanyer berlakon semata-mata..tak dpt dibezakan yg mane betul and yg mane salah...sbb semuanyer datang seiring...takde contranyer..penuh ngan tipu-tipuan...emm....i hate dis kind of people...dont break my heart with ur act...i really hate u++....but, its ok...i dont mind wut u did for me...thanx a lot...i appreatiate it..

to group clan kampung, sem dpn kite meeting ag k...byk bende yg kite nk wat...ermm... asgnment are tuh, korang dah wat lom???

k la...aku ade urusan laen nk wat...
hope, taun dpn 2010 adalah yg terbaek buat aku....

coming baCk frOm hoMe to hOme

salam dan selamat petang


neway, saje nk bgtau yg aku bwu jer sampai ke uMp tepat kol 5 ptg..
seb baek hari neyh tak ujan, so bley la aku jln2 ptg neyh..
huhuhuhu....
tak ramai mane budak2 kat sini...dlm umah just aku sowg jer..tp ade gak jiran2 yg laen...
emmm....ape aku nk wat mlm neyh ek?maybe online je kot..
takde aktviti laen dah....cafe tak bukak so kene la kuar cari mkanan..huhuhu...
emmm...jap g aku nk g gym la..dah lame tak g sane..rindu plak....
takde ape2 ag aku nk ckp...k la..
chow!!

Saturday, December 5, 2009

no tiTle

salam dan selamat paGi


isniN neyh aku dah kene balek
coz arie seLase aku ade meeTing nGan owg ataSan
bwu jer dPt tau semalam..
tiket masih tak beli ag
aku rase ade kot...huhuhuh
emm...barang nk g pun tak tau ag nk bwk pe..
pakai ape yg ade je...
no idea..
adoi....
tinggal 2 hari neyh jer...
tp aku tak kesah mane...
just g jer sane...

emm
ape aku nk cite td ek?
cam ilang dah citer tuh..huhuhu...
td ade je dlm kepale..
tp dah ilang....
takpe, nanti aku ingat² balek k...

ape yg ade kat mesir ek?
ade tmpat yg best tak?
ke biase² jer?
aku tak tau ape² pasal negare tuh...
just follow da trip jer...
penuhkan seat flight..
hahahahaha...
hampeh...
tak taU kene wat ape kat sane...
lupe kan je la pasal tuh..

tak lame ag dah nak naek sem baru..
result still tak atu ag camner..
tp akn repeat kot paper microP..hehehe
mmg dah dijangka..
trok giler paper tuh...
its ok...work hard after dis...
tanak kesilapan lama berulang kembali...


******************************

**emm....
dah lame tak cntact kamo...
tak tau ape citer skrg..
harap kamo sehat and bahagia..
sbnye dah lame tak reload mxs...
cam dah tak gune ag num tuh..
emm...
still teringatkan kamo....
misz u so much

Friday, December 4, 2009

peNgumuman...

salam dan selamat petang


maybe ney kali terakhir aku post kat blog..
pasney aku tak post ag utk jgka masa yg lama...
next week aku dah kene balek umP utk meeting academic visit...
aku harap korang doakan perjalanan aku selamat pergi n selamat sampai...
huhuhuhhu......
k la..chow

Wednesday, December 2, 2009

salam dan selamat petang

hari neyh berjaye gak aku nk update blog neyh...
ntah nape cam dah malas...maybe cc jaUh sgt kot...
yela, bley kuar tyme mlm jer..siang duk umah..tak g mane²...
emm...
huhuhuhu..takde idea ar nk tulis mende...open bnde yg same jer...
takde topik nk discuss dlm post neyh....

seperti biase, pade siang hari mkn, tido, maen psp...
pastu tido semule..hohohoh...
bdn pun dah cam nk naek jer...gym pun dah lame tak pegi...
aiyaaa...bosannyer takde wat mende...
nk bc buku, bajet aku rajen sgt..hahahaha...

k la...takde idea nk tulis neyh...
chow!!!

Friday, November 20, 2009

ku sanGka panas,tp uJan yg daTang

salam dan seLamat petang...


pg td aku tersadar kol 6.33 pg..
tp tak sedar mane coz aku tertdo balek..huhuhu..
sejuk giler pg neyh...
mendung jer.tp tak ujan...
pastu aku bkak la laptop..
check ape2 yg patot...
owh...dak australia dah nk gerak sok...
pergh..awl giler....
bgs gak...g awl..balek awl..
huhuhu
aku tak tau ag g bile...
cam lame ag jer
huhuhu...
takpe la..its ok...need more preparation b4 go..
emmm...
nk wat pe ek ptg neyh?
bosan gile duk bilek jer...
nk gak g gym....
tu mst....
k la..
aku takde bnde nk kate ag...
nk chow dulu...

Wednesday, November 18, 2009

seDikit kecewa

saLam dan seLamat petang

hari ney ujan spt biase..
tp tak lebat mane...
just duk kat bilek...korek idung...golek2 atas katil...
emm....
ramai dah member aku dah balik...
yg stay neyh saje nk ngade2 kat ump (tmasuk aku)...
pe ek aku nk tulis...
oh yer, aku bwu je pas check micropy aku...
pergh..aku rase...
peluang aku nk repeat paper neyh mmg tinggi...
giler ar...carry mark aku tak lepas 30 ag..
hohohoh...
final jgn harap nk dpt 50..mmg hampeh!
aku just dpt tau yg 25 owg fail sbjek neyh...
maybe termasuk aku...huhuhu...
aku dpt rasekan jer...
tp yer kot...
huhuhu..sadis sungguh sem neyh...
emmm...
nape la semakin hari semakin sunyi..
maybe prasaan aku je kot..
tp ye la...siyes..
dah tak cam dulu ag...
huhu..biarla...malas nk ingat ag...
emm..
k la....
aku nk melepakkan diri...
letih sungguh..huhu

Monday, November 16, 2009

deRita seLesai

saLam dan seLamat peTang


hari ney tanggal 16 sePtember 2009, aku dah berjaya
menyelesaikan kesemua paper ngan jayanye (sbnyer gagal)...
emm...
aku bley katekan final taun neyh begitu payah buat aku..
termasuk gak rakan seperjuangan aku...
gara-gara satu subjek, yg laen sume abes..hahaha
ok, aku citerkan satu persatu sepanjang ape yg aku blaja sem neyh..
klau tanak bace, ikot korang la k...
aku just nk share je ape yg berlaku sem neyh...

sem neyh aku amek 16 jam kdit je..
nampak sket tp blaja cam nk mati..
4 subjek consists 3 jam kdit..
so, klau gred aku rendah utk subjek 3 jam kdit neyh,
peratus utk pointer turun adalah tinggi...
sbb ade 2 subjek je yg 2 jam kdit...
english ngan engineering lab...

sem ney aku begitu teruk skali...
aku jd cam malas gile..
tak tau nape..
bukan terlalu rajen, tp bile nk start stdy,
otak aku trus blur n perasaan nk tdo begitu tinggi...
ngan beberapa masalah dalaman ag..
aiyaa...
sampai bile aku nk cam neyh...
mmg terlalu saket..huhuhu...
tuHan, toLonglah haMba-Mu ini....

aku paling frust tyme paper miCropy...
bukan aku taK stdy..tp satu bende aku tak paham..
nk arapkan test?due2 test aku fail k!
takde bende nk dinilai utk selamatkan aku dr kegagalan..huhu..
projek plak tah pape...jadik n tak jd jer
pergh..trok ar...seb baek dah lepas..huhu

tyme paper eMt lak, aku ade gak tak dpt jwb..
nk score A, tp rase cam tak dpt jer...
jwb mengarot...
tah bende yg aku jwb...huhuhu..
takpe la...yg penting ok dr micRopy..

emmm....
aku sbnarnye still ragu-ragu..
betul ke yg aku dpt join trip neyh?
huhuhu...
rase cam tak percaye gak...
ye la...cam rezeki tuh dtg secara tibe2...
mmg tak sangka...
pas paper, aku check memo...
kluar result untk lawatan oversea...
name aku terseNarai...
destinasi??
aku akan pergi ke meSir tak lame ag..huhuhu...
aLhamdulillah...
tak sia-sia usaha aku nk mencube...
akhirnya dpt gak...
aku gak nk ucapKan tahniah kat member aku ag due owg..
yg same umah ngan aku, bAnchaa...
dye akan fly ke uS..
kwn sekelas yg laen,aFnan..
afnan plak kene g koRea...
pergh..mmg best sgt diowg neyh..
aku je kat tmpat panas...huhuhu...
tp takpe..
tu sume bakal jd kenangan aku nanti...

k la kawan2...
hari pun dah maghrib neyh..
aku nk mandi dulu...
wokey..
chow!

Thursday, November 12, 2009

hampeh

salam dan selamat petang


aku bwu jer abes paper BEE2223, miCroprocessor..
bapak ar, payah cam celake jer..
satu bende aku tak paHam soalan dye..
mmg tak paham lngsung..
nk je antar paper kosong..
tp melampau ar cam tuh...
aku buat td pun ntah betol ke salah...
aku sendri tak yakin...
mmg susah sgt...
first tyme dpt soalan yg begitu terok dlm idop aku..haha
aku rase mmg gagal paper td..
tp aku harap dijauhkan la...
aku tak sanggup nk amik balek..
amik 2 3 kali pun same gak..
tak paham mende..huhuhu...
mmg takde mud ar...

emm...
nape kan..
aku skrg rase dah tak same cam dulu...
nk jauhkan diri dr aku ke??

Wednesday, November 11, 2009

haTiku luka

salam dan selamat ptg (bwu bgn tdo)

akhirnye, aku berjaya gak diinterviewkan diri pas menunggu lebih kurang 4 jam...huhu..so far, ok la gak coz ape yg dato' tnc tnyer, aku jwb ngan begitu simple jwpan berbanding yg laen..hohohoh..gugup sket...biase ar...jumpe owg2 beso ney laen sket perasaannyer...dah la group aku paling ramai...dlm 7 owg..ofcoz dato pon bosan nk dgr jwpan yg pjg berjela..hehehe...hampeh ar diowg yg amik mase yg lame coz aku owg terakhir yg beliau tnyer...

about my language?hahaha...very bad so much..aku pon tak pasti ape yg aku katekan...ntah..pe yg aku ngarot..aku pun tak pasti...tp aku rase dye paham kot..hak3...k la, ney aku nk bg ape yg beLiau tnyer kat aku serta jWapan aku....

Dato tiMbalan Naib ceNselor-Tnc
adiE-aku

Tnc:
ok adi, tell me about your self , your ambition and why do you want join this trip

aku:
(salam) and very good afternoon to dato and observer(ade 2 owg, sowg laki, sowg pompuan). My name is Adi Syafiq Bin Md Amir and all my personal detail i have stated at the resume. so, now, i want to tell about who am i..i am a good leader..i know i was born to be a leader...because, start from my family, i'm the olders from 4 siblings..so, as a big brother, i must keep on eye all my siblings to be a good person and i also must show them that i'm a good brother so that they can follow my step... as a part of hockey team player, i've been selected as a vice captain even i'm on sem 2...i help all my team to make sure they play safe and make sure all my team in higher discipline...without discipline, there is no matter to get win.
I wanna to be an engineer..ofcoz i also want to have my own consultant company..that's why i chose this universities to make my dream be reality...
why i want to join this trip? because this is my chance to see the other country. even though i live in my peaceful country, but i want to go outside to improve my self. look about their technology. there is something new for me so that, after that trip, i want to apply their technology into my psm project. i hope, it will help to improve our technology more better than before.

tNc:
if you been selected to join this trip, what do you want to tell them about the malaysia

aku:
i tell them about the peaceful of malaysia. meaning peaceful for them is, they safe when they want to walk at the night...no ghost..furthemore, i also tell to them about the weather of malaysia. i think, this is part why they want to come our country.

tnc:
ok, thank you..i hope you don't feel frustrated if you not selected for this trip...if you selected, i wish congrats..enjoy your trip and the most important is, take care your self...thank you... (",)



tu je la kot sesi aku ngan dye..tp rese2 nye tak dpt kot coz ade yg lebey hebat..hohoh..takpe2..saje2 dtg interview..


to cik bunga--> kamo send pic tyme kat pD ey?hohho...ngah tdo td..tension jwb exam..huhu...tp tak aci!! adie takde kat situ..huk3...mish u sgt..

Monday, November 9, 2009

kesuDahannyer

skrg aku tak tau nk wat pe...
boring gle...
paper bEt 2543 merangkap enGineering maths 3 aku bley katekan gaGal semuanyer...
blur giler oTak aku..
seJuk beku..
hahaha...
rilex2..bwu abes satu paper...
ade baki 3 ag...
ermm....
pe ek aku nk katekan...
i really miss her...miss so much...
aku tanak kehilangan dye...
ape yg dah berlaku, aku dah lupekan...
tanak dah pk balek....
ermm...
i know u really hate me rite...(- -)

tido yg taK leNa

emmm....

sok pg aku ade paper..
tp ape pun tak prepare..
cam dah tawakal je tuk sok...
nape ek bnde ney tjadi..
aku klau bley nk elak bende2 camneyh berlaku..
tp, apekan daya...aku tak mampu...


emm...
aku still teringatkan dye...
rinduku spt dulu thadapmu... (",)

gud nyte...

Sunday, November 8, 2009

skrg ney

finally, otak aku ngah berserabut giler..
problem pe tah yg dtg...
aku pun tak pasti...
mlas aku nk ingat or pk ape2 ag..
aku dah malas....
tak tau nk wat pe skrg..
stDy???hak3....bosan daH ngan stdY...
tak masuk pale otak pon..huhuh...
lantak la....

to all my frenz, gud luck 4 ur paper..
dun wory bout me, im always ok..hoho..

chow!!

Saturday, November 7, 2009

ntah la

nape kan..
owg yg aku syg kate camtu kat aku...
sowi klau ade salah kat kamo...

Tuesday, November 3, 2009

haish

saLam dan selamat pagi


aku skrg tpakse melupakan utk terus beraksi...
coz aku direhatkan selama sebulan...
disebabkan kecederaan ligamen yg tak dpt dielakkan..
huhuhuhu...
sedih2....
harap2 cpt sembuh....
aku tanak gantung stick taon dpn..


to cik buNga:-
emm...
kamo noty sgt kot..
sbb tuh tak dpt nk topup..hehehe...
just wanna to say..
mish u so much...

Saturday, October 31, 2009

maLang

saLam dan selamat peTAng


(oN call)

aKu : faTihy, aku ade tinggal tak wallet kat kete ko?

faTihy : ntah, tak tau lak aku..aku just nmpak enset ko jer...

aku : betol ke? wallet aku hilang ar...tak tau letak mane....

faTihy : yeke? hehe..wallet ko ade kat aku....ko letak dlm kete smlm....


cilakak...skrg wallet aku ade kat banGi..kat umah fatihy...ic, kad metrik, kad bank n duit sume kat dye..hampeh betol...huhu..aku tlupe nk kuarkan dr kete smlm pas maen futsal...mmg hampeh la...pas bgn n nk g mkn bwu gelabah nk cari wallet..pdn muke aku...wawawawa....

dah la wallet takde, bsikal aku lak tayar bocor...ish, ade pape ke neyh...heran betol...nk tanak, aku g kefe naek moto jer ngan afiq...malas aku nk jln kaki..jauh jer...dah la panas...

emm...
actly, ligamen aku kembali saket... pas maen futsal smlm...sbnanye dah lame ligamen aku saket pas maen hoki taon lepas, tp ok ag..skrg saket balek...adeh...nk jln pun terasa kesakitannye....nanti ok la tuh....

to buNga :- waa....riNdu sgt kat kaMo....camner ney ek...huhuu...tggu la abes final k..bley kte cam dulu ag..hoho....

k la...
chow!

Tuesday, October 27, 2009

to all oF u

saLam dan selamat petang


aku takde mende nk tulis...
emm...
aku takde mud arie neyh....
sowi byk2...

aiyaa

salam dan selamat pagi

huh!!! minggu neyh adalah hari malang wat aku....test, present n asgnment berlambak nk kene settlekan...
ag2 projek micropy stage 3..aku tak buat ag....khamis neyh nk kene demo..adoi... napelah begitu parah skali nk abes sem...huhuhu...

dalam waktu kebizian camneyh pun aku still have tyme to update new post..bkn pe, saje nk ilangkan bosan... padahal jepun aku tak stdy mende ag..lantak ar..janji lulus sudey..hohoho...

sok pagi nk kene bgn awal lak...coz pagi tuh aku ade presentation pasal research..group aku wat pasal plagiarism...topik yg ktowg pilih neyh hangat gak ar n wat owg laen terase terutama yg kuat meniru asgnment or kuiz or projek dan laen2 ag...huhuhuhu....saje nk bagi hangit ag situasi...so, aku skrg ngah pk ayat power utk kuatkan statement ktowg yg plagiat tuh tak elok mane....carry mark tinggi pon bukan hasil titik peluh korang. so, korang tak yah ar nk bangga diri pasal markah korang tinggi..sket pon tak heran...sbnyer, korang dah gunakan seseorang utk kepentingan korang sendiri...paham2 la yer...

bukan senang nk bg hasil kerja yg terbaek kat org laen and tak semudah itu nk berkongsi markah ngan korang...just feel wut they feel if u plagiarize their work...klau korang duk same2 wat then korang tiru takde ar kesah mane coz korang pun berfikir gak..tp klau just nk pinjam n salin balek, aku rase tak gune gak...korang bukan pandai sgt pun...so klau diri tak begitu pandai, stdy ar betol2...discuss ape yg tak paham... g jumpe lecturer ke, member2 ke...neyh ar ade gune member...betul pada salurannyer...same2 dpt ilmu bukan untuk diri sendiri...

think like u ar matured person...
spt yg kwn aku katekan, owg yg ske bergantung pd owg laen cam budak2 ag...tak bley nk survive...cam katak je tunggu serangga dtg bwu nk mkn...btol gak ape yg dye kate...semua neyh bergantung pd diri sendiri...ask ur self..dun blame anyone if u ar not gud enough wit ur brain...huhuh....check la diri tuh k...

aku rase skrg ade gak point yg aku nk ckp sok..takde la gabra mane nanti..tp yg aku cuak, kene speak in english only..huhuhuu...spm setakat dpt 7d jer (GCE O level)..huhuhu..malu wei..tak pro mane bab2 bi neyh...hentam sudey....

k la..aku nk sambung wat keje...
chow!!

Saturday, October 24, 2009

aKu penciNtamu

salam dan selamat pagi..

ptg td dr jam 5.00 ptg sampai kol 2.30 pagi aku kuar ngan
dak umah aku...
saje nk ilangkan tension tyme ngah byk keje neyh...
emm, sbnarnye aku ngan afiq(rumate aku) dah janji,
kalau projek stage 2 jd, ktowg blanje mkn satu umah..
hoho...
even tak byk duit pon, janji layan...
huhuhuhu...

emm...bunga skrg ngah strugle stdy...
adie tak mau kacau kamo...
sbb kamo nk exam..
exam kamo dah nk dekat..next week kan?
emm..just nk kate, wish u gud luck..
wat yg terbaek..
pk mase depan...hohoho
emmm...nak present tuh ke?
nanti ey..hehehe...
adie tau kamo mst suke...

k la..aku dah takde ape nk ngarot ag..
skrg dah kol 3.47 pagi...
aku nk maen game jap...hoho...
korang layan ar lagu neyh k...


aKu penciNtamu

Aku masih di sini kekasih
Telah lama ku simpan segalanya
Janji yang tak pernah kau tunaikan
Tapi aku masih setia menanti

Cinta ku masih lagi di sini
Masih berbunga menantikanmu
Walaupun harumnya hampir hilang
Tapi ku tetap pencinta yang setia

(Korus)
Dan Aku masih lagi di sini sayang
Masih setia menanti dirimu
Kerna kita pernah sayang menyayang
Ku harap cinta mu tak akan pudar

Dan ku masih menanti dirimu
Masih segar menanti segalanya
Jangan kau ucapkan selamat tinggal
Akan hancur hati ku kerna kamu

Aku masih di sini sayangku
Walaupun kau hilang kian lama
Telah cintaku jadi begini
Betapa aku pencinta yang setia

(Ulang korus)

Dengarkan kasih
Lagu ku ini
Kerna diriku
Pencintamu


Thursday, October 22, 2009

ni lah dYe


neyh la dye projek yg wat aku saket kepale....



salam dan selamat pagi bute


aku just nk bgatu yg aku dah berjaye settlkan stage 2 projek mirRopy...
sememangnye, projek ini begitu gampang dan mudah membuatkan org tension..
jd, sape2 yg amek paper neyh, korang bersedialah dr segi mental dan fizikal...
takot korang jd giler coz biol nk cari ape2 yg salah anadai projek neyh tak menjadi...
selamat mencube!!


Tuesday, October 20, 2009

aktivity aKu pasneyh

salam dan selamat pagi...

skrg aku ngah ade klas jepun...cam biase, sensei bebel kat dpn, aku layan on9 kat blakang..huhu
dye kate, next week ktowg ade final test....waa...gerun jap disitu..hehe..

emmmaku just nk bgtau aktiviti aku pasneyh....maybe aku bz coz nk settlekan semua...

Oktober 2009

21hb antar assignment emt
siapkan projek micropy

22hb demo projek micropy
siapkan english presentation

23hb present english
wat stage 3 projek micropy

24hb study analog

25hb antar assignment eng math


tu je la kot yg aku rase utk bulan neyh..pasneyh ade test analog..aku tak prepare mende..
emm...
tyme neyh kamo mst dah start final kan?
emm...jwb elok² taw...misz u so much....

Monday, October 19, 2009

troubleshooting for miCropyyy

salam dan selamat petang

hari neyh aku penuh musykil...tibe2 dapat open blogger...
coz slame neyh, aku just dpt view blog tanpa dapat menyentuhnyer..hohohoho..
sadis sungguh kisah aku neyh....

neyh kirenyer dye bg peluang kat aku kot..
nak post sumthing..huhuhu...

neway, skrg neyh aku ngah berjuang ngan rumate aku wat mini projek...
klau tgk gambarajah adalah sesimple wat tempe, tapi nk menghasilkan dpt result tuh mmg payah nk mampos...
sampai skrg aku tak tau ape yg silap..
connection ker, komponen yg bg rosak ke atau pun tak cukup wire nk sambung...

haish..tension2...
aku dah la kene pulun abes tuk subjek neyh...
test dah la fail...tambah ag projek bangang neyh....adoi....
sem neyh very tough 4 me especially...
aku tak mampu nk naekkan pointer aku yg dah tersedia rendah..huhuhu...

emm....
kpd kamoo...thanx coz bg smgat 4 me...
aku rindu,
aku sayang,
pada kamooo.....(",)

-mr virus kerunsingan-
huhuhu

Saturday, October 10, 2009

aku suDah letih

ermmmm....

saje nk wat post mlm neyh....
takde ape topik yg hangat nk dibincangkan....
huhuhuhu....

dua test dah berlalu...kurang sket beban stdy even final tak lame ag....
stakat neyh test ok la...math jer rasenyer cam haram sket...
aku tak paham ape...

emmm....
awlnye kamu tdo...mst kamu letih kan?
emm....
tdo la yer....
mst skrg neyh kamu lena dibuai mimpi..huhuhu...

wokey la...
aku nk mengrestkan diri dulu...
takpun klau rajen, nk abeskan tuTo emt...

chow!!!

Friday, October 9, 2009

hehehehe

salam dan selamat pagi...

aku bwu je siap mandi...tak tau nk wat gapo...
pg td aku dah terlepas kelas math...dengan sengaja..huhuhu...
jahat giler aku....

pg ney aku rase laen mcm...
rase tak sperti biase...
ade sdkit kelainan...
emmm....
aku spti jatuh cinta...
pada sibungaku...huhuhuhuhu.....
bunga.....rindu la sama kamo...

-kumbang-

Thursday, October 8, 2009

hari untuk si 'bunga'ku

9 oktober 2009
nk wish awal sket...
heppy burfday to you bucuk....
mish u so much...
hohohoho....

kate2 untuk kamu:-
semoga pjg umo and dimurahkan rezeki..
rajen2 dtg kelas..hehehe
jgn notty2...
ape ag ek?
emmm..... bile nk sambung citer 'si kumbang dan bunganya'?huhuhuhu

macam mane neyh??

salam dan selamat petang.....


problem besar...


bas dr gambang ke pekan begitu lembap dan perlahan....
purata halaju gerakan sebuah bas dalam lingkungan 50 kmj....
halaju kebangsaan 80/90 kmj.... (kurang 40 kmj)
lori ayam sempat memotong sambil melambai ke arah bas....
perjalanan sepatutnyer mengambil masa hampir 1 jam bertambah 1 jam 15 minit....
students datang lewat n kadang2 tak masuk trus...
salah siape sbnyer neyh?
driver or student yg 'byk cekadak n mulut busuk'????

Wednesday, October 7, 2009

akHirnye...

saLam dan selamat peTang...

saje nk post..
takde topik yg special...
hohoho

saje nk bgtau...
aku dah bley update blog....

wink3... (",)

kpd kwn2ku, tggu la kehadiranku..aku akan komen sbyak mungkin!!hahahaha

Sunday, September 27, 2009

seLamat haRi raye....

salam dan selamat pagi...

first skali aku nk mintak maaf byk2 coz dah lame giler aku tak update blog neyh..
bkn pe, bulan neyh byk sgt keje yg aku nk kene siapkan...
test la, projek la...
huhuhuhu...
mcm2...smpai nk bkak laptop pun dah malas....

emmm....
atas kesempatan ini, aku nk ucapkan salam aidil fitri kpd kwn2, saudara mara yg ada di seluruh dunia, guru2 yg mengajar dr aku tadika sampai skrg n seluruh umat islam....
emmm...aku bwu jer sampai kolej mlm semalam...sbb ade homework yg perlu dibereskan...

papepun, slamat hari raya....

Monday, June 29, 2009

adoiii...beNcinyer aku

wat kaLi pertamenyer, aku g keje sambil blAjar..hahaha...bkn pe, dr duk termenung baEk la aku wat keJe yg berPaedah...btOl tak...

ehem...emm...aku dgn rajenNyer open la web porTal u aku..saje je nk check..aku tgk kat msg, pA aku dah aPprove uTk sem dPn..so, aku dah coNfem la dpt saMbung sem 3..hehehe..

aku check la jadual...mmg paCk giLer..huhuh...malas btol camneyh...sem dPn yg paCk camtuh pun aKu bYk kali poNteng cLas..tp sem dpn aku nk tRy dtg peNuh..hahaha...

bEE3113..eLectromagnetic fiEld tHeory...
ko tau taK ape aKu namPk dlm noTe tuh??
ney la aNtara ape yg terKandung....







aghh..tiDak...aku taK perCayeee!!!!

Saturday, June 27, 2009

yeAh..kaWen!!

**hiasan semata-mata


salam dan selamat peTang..

tajuk ney bukan tuju kat aku tp jiran aku..
aku mintak maAf byk² coz arie ney aku tak dPt join korang toLong ape² yg paTot..
sbb nyer aku skrg neyh ngah menjalankan tuGas yg diBerikan...
bkn pe, smlm puN tgn aku dah kecut² cam takde daging coz seTtlekan ayam yg tgh seJuk beku..
mane tahan beb...hahaha..
pastu mlm plak kaRok..
mmg rOck ar..mantap...
huhu...

sempene haRi baHgia kPd nuRul ngan paSanganbYe hidayat, aku uCapkan seLamat peNgantin baRu..seMoga berkeKalan hinGga akHir haYat..
aku tuJukan laGu ney kHas uTk koRang...


Biar cinta
Terhalang gunung dan samudera
Aku tetap
Memegang janjiku padamu

Biar jurang
Yang terjal ada didepanku
Takkan goyah
Sumpahku kepada diri

Kita bagai kumbang dan bunga
Hatiku pasti hatimu jua
Namun mengapa ada saja
Yang benci tulus cinta kita

( korus )
Jangan pisahkan, aku dan dia
Tuhan tolonglah, ku cinta dia
Biarkan kami tetap bersama
Di dalam suka dan duka


Thursday, June 25, 2009

keNape ek???

salam dan selamat pagi....

hari ney aku nk luahkan sumthing kat teman² blog aku neyh...aku tak tau nk ciTer camner coz aku pun tak tau nape...ape salah aku...klau nk nilai balek, aku tak penah wat jahat kat diowng... mgkn ade sumthing yg dah berlaku just aku jer tak tau...

*****************

bende yg aku alami neyh berlaku secara serentak..dalam taon yg same...cume org je yg berlainan... kenape ek kwn² aku tuh wat camney kat aku??ape salah aku?kau tak penah bgtau ape salah aku...n kau gak tak penah nk terus terang ngan aku...come on la wei..aku tak kesah ape kau nk kate..aku terime jer...

k la...utk kes yg first neyh, tyme kat matrik aku rapat la ngan sowg gurl neyh..first² kenal cam biase la...tp lame² ktowg jd rapat...aku je la slalu teman dye ptg² round² kmJ...kadang² pagi dYe ajak aku jog..aku tak keSah la pasal kwN..aku layan jer...tp tyme tuh bdK² laen anggap ktowg ney 'cOuple'..sbNyer aku ngan dye just kwN raPat..jusT kwn k...

aKu ingat ag tyme aKu ade probs ngan awEk aku (tyme tuh aku ade awek ag..skrg takde!), aku selamber je cite kat dye..dye pun ok...pndengar yg setia...aku rase tyme tuh aku dah jumpe kwn yg bTol² paham prasaan aku...dye penah ckP kat aku yg dYe nk anggap aku cam aBg dye..aku tak kesah coz dye anaK tunGgal...so, aku layan la cam aDek aku...

ape yg penah ktowg lalui bersame mmg aku tak penah lupekan...coz dye kwn aku...aku suke kwn ngan dye...tp, ku sangka panas, hujan yg turun....lasT dye cntct aku tyMe burfday aku..aku call dye n dye msj aku..tu la lasT msj dr kWn rapat aku sndri...masuk neyh dah 4 buLan dye tak cntct aku, reply msj aku, call jauh skali...aku byk kali gak msj dye, tnyer kabar...tp hampe... mcm aku send msj kat org yg takDe enset...aku call bYk kali pun tak diangkaT...even aku rase waktu yg seSuai pun dYe still tak angkat...aKu tak tau nape dye berubah tibe²...

nape kau wat camney kat aku???plezz...aku nk tau nape...klau bz pun, takkan takde ruang utk kau berehat?takpe la...andai kate kau dah tak cntct aku, aku trime jer...mksdnyer kau btol² nk putuskan pshbatan kte....

*****************

wat mase skrg ney pun aku ade probs ngan sowng kwn..gurl gak..emm...maLas la aku nk citer... bosan aku camney...

Wednesday, June 24, 2009

taG from maShi...hohoh

selamat pagi...

smlam mashi ade tag aku, so aku nk wat la neyh...siot...ko kene kan aku..hahaha


1)What is the name u like people calling u most?
...:adie:...

2)Who is the closest opposite gender friend you got?
...:ramai ar...klau aku sebut satu, nanti yg laen jeles..hahaha:...

3)If a genie wants to grant u a wish,what will the wish be?
...:aku nk laptop coz aku ngah nk cari laptop baru:...

4)What is the most weird activity u've done in ur life?
...:korek idung tyme lecturer ngah ajar kat depan:...

5)What is ur definition of love?
...:love is sayang...suSah nk describe pasal love neyh:...

6)How do u imagine urself 10 years in the future?
...:tyme tuh, aku dah ade 2 anak...dah keje dan mempunyai seorang isteri yg comel..hahaha:...

7)3 words that are best to describe u r...?
...:simple:..
...:sempoi:...
...:maintain:...

dah..aku dah wat...
aku nk tag orang lak...

lucky person tu adalah:...
1. jajan
2. anis mohd
3. syamila
4. ridhi si rumate aku
5. huda

Tuesday, June 23, 2009

caDangan

selamat paGi semua...

emm...

saje je nk post....



ko agak ade tak nk tmbah ape² kat blog aku supaya nmpak menarik??

cam simple je kan blog aku neyh??
tu yg aku suke...
huhu...


klau ade ape² cadangan bGtau la yer...

Monday, June 22, 2009

gaMbar duLu-duLu









pic ney amik tyme aku ngan member2 g lawatan sambil blajar kat kL secara umumnyer tp ktowg g memorial tUnku aBdul raHman dan uMah p Ramlee...satu hari jer pegi... ponteng class math arie tuh..huhu...

seLamat haRi baPak!!

agak2 la kan, sape beliau neyh??emm...bermisai n rupe ade orang jawe...hahaha..ney la abah aku aka my father...pic ney aku amik tyme kenduri kahwin kazen aku kat tganu...

smlm meRupakan hari baPa..aku tak tau pun...pas tgk melodi bwu teringat..hahaha...sowi2...
dikesempatan ini, aku nk ucapkan seLamat hari bapa khas utk abah aku...yela...tanpe beliau, sape la aku neyh...huhu...

ngah merendek ngan bapak aku kat pantai

Sunday, June 21, 2009

ke'basahan' di air terjun

Wow!!! cam lucah jer bunyik nyer...tp rilex beb...aku bukan mimpi malah bukan tido disiang hari...ney sume berlaku pas aniq ajak g mandi air terjun kat kota tinggi...best gak ar coz first tyme aku g mandi kat situ...ok, so long korang jengok la gambo² neyh...











air sejuk giler beb...dah la g tak mandi ag...huhu..kantoi...bkn pe, diowg yg ikot pun same gak tak mandi...hahaha....penat tp enjoy!!huhu...

















Wednesday, June 17, 2009

Tuesday, June 16, 2009

jaNgan disebut


jangan diuLang perkataan itu...
jaNgan kau ingat aKu pasal dirimu...
aku sungguh kecewa...
deNgan prestasi hambarmu...
huhuhu.....
maafkan aku...
toLong jauhi aku buat seketika...
aku perlukan masa utk menerima....
bukan lama, tapi sementara....

aku harap kau kembali seperti dulu...
aku menaruh harapan kepadamu....
agar namamu terpahat dalam hatiku...


p/s: tujukan pade budak² hoki remaja......

Tuesday, June 9, 2009

perkara yaNg tak daPat diterima!!

salam dan selamat peTang...

"argh!!!!
nape la camtuh....
tension giler aku!!
nape lembap sgt maen??"

tu la luahan setiap penonton yg datang menyaksikan perlawanan hoki piala dunia remaja antara pasukan malaysia dan korea selatan...mmg aku dah dpt jangkakan perkara sebegini mesti terjadi ANDAI klau leka dgn corak permainan mereka....

secara keseluruhan, aku just dpt katakan pemain korea mmg mempunyai rentak dan dlm masa yg sama dibarisi dgn pemain yg bertenaga...
sbb ape aku kate camtuh? ade beberapa faktor yg mendorong mereka bertenaga walaupun berada di tempat lawan:

1. kekuatan fizikal yg mantap...maybe diowg jage makan..sbb faktor pemakanan dpt beri kesan yg penting tahap stamina bdn

2. diowng nk buktikan yg pasukan remaja pun boleh...diorg amek contoh cam senior diorang...menang piala asia..so, diowg pun nk bwk balek piala gak...

3. first game diowg menang mudah ngan US..so, takde masalah klau diowg nk 'makan' kite...

sepanjang game smlm, pasukan kite sbnye dpt byk peluang tp peluang tuh kadang² disiakan...aku pun still tak paham nape corak permainan malaysia mengamalkan hantaran atas atau scoop? byk kali pemain jersi no 5, nor hafiq scoop bola tp dgn mudah pemain korea dpt memintasnya...so, ambik iktibar dr ape yg berlaku...

aku ucapkan tahniah kpd benteng pasukan malaysia sbb berjaya mematahkan serangan korea...power beb korang...keeper pun superb gak... korang sbnyer bley maen just mentaliti korang tuh naekkan sket...jgan hampakan peminat sukan hoki tanah air neyh...

ade lagi 2 game neyh utk layakkan korang g fasa seterusnya...gud luck 4 upcoming games k!!



MAJULAH HOKI UNTUK MALAYSIA

Monday, June 8, 2009

sKuad 'adik' bertenaga

maybe tuah coz aku datang kot..hehehe... sbb tuh la korang menang lawan england...gurau jer... emm... aku nk ucapkan tahniah la kat team malaysia coz korang dah tunjukkan kemampuan yg sbnar kat piala dunia remaja neyh...bkn pe, aku datang dr jauh penat2, takkan nk tgk yg kalah plak kan?mst ar pulang ngan kecewa pastuh..huhu...

emm...
ok la, aku nk komen sket pasal game smlam...komen ney berdasarkan pemerhatian aku (ceh) spnjang 70 minit game...aku pun pnah maen gak hoki, just takde peluang jer nk pkai jersi mlysia..huhuhu....
ok2,
tyme first half, mmg tak dpt dinafikan team mlysia byk menyerang berbanding ngan england...aku rase, korang baek tak yah scoop bola tuh coz korang tgk la, bile korang scoop bola, yg dpt player dye gak...rugi beb...kte ney bdn pendek so baek korang maen atas padang jer... lebey selamat...first half ney korang dapt 3 pc seingat aku tp yg berjaya satu jer...ok la tuh..korang bley tajamkan lagi drag flick tuh nanti k...aku respect giler kat faizal saari coz ko bley wat drag flick...coz aku dr dulu ag tak bley2 nk wat..huhuhu...satu penghormatan ney kat ko...

masuk second half...korang dah start pancit n byk yg injured or hamstring...fitness korang dah pulun tyme first half...tp second half la byk cabaran...team kene counter...tp defend korang mmg mantap...aku ske giler tgk kaza intercept bola tyme diowng transfer bola tuh...pastu, sblah kanan plak nor hafiq ko mmg superb ar...line 25 mmg bhaya buat team kiter...coz dr situ bile2 mase jer diowang bley dpt pc...mmg diowg dpt 2 pc tyme second half...tp ok la diowg wat sampai kluar dr line...

ape pun..tahniah skali ag...hoho... ptg ney aku nk tgk ag korang maen...jgn hampakan penyokong dr luar k....

Wednesday, June 3, 2009

tag from eDdy..

Here we go. Please answer the questions in English.
(pergh...bhsa jawe tak bley ke??)

1.You must answer all the questions.


2. Tag 5 people to do this quiz.

* jajan
* jamil
* ecah ukm
* syamila
* izat


1. What’s your full name?
of course aDi syaFiq bin mD amir



2. Do you hate someone at this moment?
i think i really hate someone...


3. What makes you hate her/him?
because he/she is very bull shit...


4. You love your family?
mesti la...sowi²...of course i luv them so much


5. List 5 names of your friends that you love.
i love all my friend...


6. Why do you love them?
bcoz, they luv me...so, i must luv them la...hoho

7. Who do you prefer, your dad or mom?
actually, both of them i would prefer...but, prefer what???


8. Did someone make you cry this week?
nope...bcoz at this tyme, i wanna be happy person...


9. When was the last time you make your friend laugh?
shit question...everytime i call my frenz, we laugh together...


10. Do you like someone at this moment?
yup..but dunno that she like me or not..huhu


11. What was the last present you received?
shirt, bear...that's all


12. Are you missing someone?
ermm..yes...y?


13. What was the last message did you received from your ex-girlfriend/boyfriend?
she still luv me even she have new one right now..hahaha


14. What was the last comment you received?
tq coz approve me (frenster)


15. What is your wish for your birthday this year?
semoga pjg umo dan dimurahkan rezeki..hahaha

Thursday, May 28, 2009

aktiviti 1

semalam, 27.5.09 aku ngan sowg membe aku g jln2 sekitar jam 6 ptg...saje nk ilangkan tension... aku bwk la skali kamera...nak amik pic...emm... tak tau nk amik pic ape..so, aku g la satu tempat tuh...satu tempat yg bakal memajukan serta menyebabkan area kaw. ney menjadi bz serta kucar-kacir dengan pelbagai kenderaan...tuh la dye projek yg bakal siap tak lame lagi "Projek Lebuhraya Senai-Pasir Gudang-Desaru"...malas nk tulis pjg2, aku letak jer ar pic2 yg sempat aku amik....


sebahagian yg dah siap

cantek tak pemandangan neyh??

bergaye..konon2 aku dah jejak kaki kat situ dulu..huhu


saje je dye nk nyebok..huhu



pemandangan dari jauh

tu je la aktiviti aku smlam..maybe, arie ney ktowg nk g lokasi laen...tgk je la pic nanti k...

Monday, May 25, 2009

fahami

aku bwu jer pas dgr lagu neyh..
emm.... sedey gak klau korang paham lirik dye..
penuh ngan makna...
maybe lagu ney dtujukan khas kpd sape2 yg dtinggalkan org yg dikasihi..huhuhu...
nanti korang dgr la sendri yer...

Vagetoz - Saat Kau Pergi

Saat kau pergi
Berlinanglah air mataku
Betapa cinta ku rasakan
Kebahagiaan itu
Kini lenyaplah sudah

Tak pernah ku inginkan
Perpisahan ini terjadi
Ku hanya bisa merelakan
Jika memang kau pikir
Ini lah yang terbaik

reff:
Tak perlu kau beri alasan
Mengapa kau ingin pergi meninggalkan diriku
Karena ku yakin mungkin semuanya itu bisa
Membuatmu bahagia

Sepenuhnya ku menyadari
Bahwa cinta itu tak mesti harus memiliki
Namun ku akan terus selalu menyayangimu
Setulusnya hati

Tak pernah ku inginkan
Perpisahan ini terjadi
Betapa cinta ku rasakan
Kebahagiaan itu
Kini lenyaplah sudah

Repeat reff

Saat kau pergi
Berlinanglah air mataku

busan

selamat tengah hari...

aku skrg kat cc...
saje nk buang mase kat sini..duit ngah byk neyh..huhu..

emm...
ape la aku nk wat tyme cuti neyh...
lgsg takde pengisian...
nk keje tp susah nk dpt keje...
kte nk cari keje tp owg ramai kene buang keje...
so, conclusionnyer takyah la keje..huhu...

target aku cuti ney nk besarkan badan...
sbbnyer, klau aku balek u confem kurus...
sbb tuh ramai gadis2 brtanyer kat aku ape rahsianyer..
rahsianyer adalah......RAHSIA...hehehe
ntah..aku pun tak tau...
metabolisma aku tinggi kot...

untuk pic aku kat masum tuh, aku blom upload ag..
ade sket teknikal problem yg melambatkan proses peguploadan...
so, tggu la yer..
aku bukannyer amik byk sgt pic...
mmbr aku yg amik....

emm...
result dah kuar...
pointer aku still maintain jer..
tak lepas 3.0...sob3...sedey ma...
cam malas dah nk pk pasal pointer...
yg pnting aku stdy...
btol tak??

k la to all my frenz....
wish u gud luck forthcoming sem...

Tuesday, May 19, 2009

aku sudah pulang

selamat petang semua...

neway, aku mintak maaf sgt2 coz dah lame giler tak update blog neyh..bukan pe, aku bz ar ngan training hoki...seminggu kat ump pastu sambung ag kat uia...mmg penat ar... kulit pun dah bertukar warna...putih kpd gelap (putih ke aku neyh?)....ney bwu jer pas mandi...segar sket bdn...

emm...
aku nk citer sket ar perjalanan tyme training kat ump....sbnyer, team hoki la paling byk dugaan spjang minggu latihan pusat...aku pun malas nk citer coz menyakitkan hati....
ape2 sukan paling penting mst mempunyai coach...korang nk tau, team hoki mmg takde coach...mmg siot ar...seminggu training, seminggu takde coach..batang idung lgsg tak nampak... camner la ktowg nk perform...
pastu, yg wat ktowg bengang turf takde...ney sume pasal piala asia...dah la kuantan neyh takde turf, bley plak wat game kat pahang neyh...kl kan byk...g je la kat sane...nak tanak ktowg men je la kat atas padang rumput....(cam budak skola rendah)....

huh!!bengang sungguh...
nanti aku sambung la yer...nk pkai baju jap...k..chow!!

Monday, April 27, 2009

jadual perlawananku

sempena aku dah balek umah, jd aku akan wat posting yg baru... post ney pasal jadual perlawanan utk karnival hoki masum 2009 yg berlangsung bermula 13-20 mei bertempat di uiam gombak...
kat bawah ney merupakan tarikh dan lawan ump:

KUMPULAN B

UMP
UMT
UNIMAP
UIAM
UUM


  1. 14.5.09__ump vs umt__5.00 petang
  2. 16.5.09__uum vs ump__9.30 pagi
  3. 17.5.09__ump vs uiam__9.30 pagi
  4. 17.5.09__ump vs unimap__5.00 petang

cam celake jadual dye...even dpt lawan team 'mudah' tp nasib tak tau ag...adoi....

Wednesday, April 22, 2009

aku suKa seseoRang??

salam dan selamat petang...

pertama sekali aku nk ucapkan tahniah kepada pihak jBa kerana berjaya mengembalikan kehidupan yg normal kepada kami...
cume wat mase skrg neyh, internet plak yg problem...tak tau nape...bengong jer kadang2... maybe bilek aku jer kot..huhu....

aku nk tanyer, korang dah ade ke org yg korang suke?mst ade kan..tipu ar klau takde...klau takde tuh maksudnyer...ehem3..hehehe..

emm...

post kali ney aku just nk share ape yg aku dpt la....
tajuk post aku tuh saje je..hehehe...
yg penting content yg aku nk bg....

camney...
klau korang ade orang yg korang minat, ape salahnyer korang test dalam web neyh..mane tau kot2 orang tuh merupakan pasangan yg sesuai...mane la tau kan...jus klik je kat sini

Sunday, April 19, 2009

Jom buang aiR!! (JBA)

kuantan, 19 April 09: seluruh warga uMp khususnya akan menghadapi final exam pada esok hari..pelbagai persiapan untuk menghadapi final telah dirancang antaranya ialah, menggunkan waktu stdy week untuk mencari air....ya...tugasan yang baru diberikan adalah mencari air!!!

disini merupakan alasan yg paling kukuh dan bernas yg diberikan oleh pihak JBA, aku akan copy ape yang berlaku setelah hampir 5 hari ketidakhadiran air di ump:

Assalamualaikum

Hasil maklumat yang kami baru terima daripada Pihak JBA, pam yang telah dibaiki tempoh hari kembali rosak menyebabkan gangguan bekalan air masih berlaku. Pihak JBA dalam proses menyelenggara kerosakan tersebut seberapa segera. Oleh demikian diminta semua staf dan pelajar berjimat cermat bagi mengelakkan berlakunya terputus bekalan air. Pihak kami telah memohon bantuan bekalan lori air daripada pihak JBA. Sekiranya terdapat perkembangan terbaru, pihak kami akan memaklumkan dari masa ke semasa. Segala kesulitan amat dikesali. Sekian





Friday, April 10, 2009

stady week..hehehe

hohoho....
dah start rupenyer stdy week...
tp aku tak stdy mende ag...
cam malas la plak....

ish..
camner nk dpt dekan sem neyh...hehehe..

emm...
sok dah ade test programming...
isnin plak ade test eng lab and osha...
damn..benci aku...

yg aku saket otak ade asgnment cp...
masih tak siap ag...
ade la dlm 5% jer..huhuhu...menyedihkan...
ade sape2 yg bley tlg aku???

tag fRom subuRbanzero : 5 yeaRs back?

1. wHAt were you doing five yeArs back?

tyme tuh taon 2004....aku bwu jer form 3...amk pmr... aku skola kat ec jb aka mSab...harap2 korang tau la yer...emm...byk gak yg berlaku tyme tuh....aku kene buang ostel, kene buang teAm hoki...adoiii..macam2 yg berlaku...mmg paling best tyme tuh la....kene buang ostel coz tibai budak2 lower form...mane tak nyer, tiap2 mlm aku kene tibai ngan bdk2 form 5 pasal bdk lower form buat hal...sape tak panas hati kan??yg penting padan gak muke aku kene buang..huhuhu...tp puas la coz aku dpt kluar dr 'ostel neraka' tuh....yg kes hoki lak aku dah jd pengawas n sudah semestinyer aku ade comitment..huhuhu(byk gak aku ponteng tugas).....tp aku ske skola kat situ coz sume laki n nk wat ape2 pun bebas...klau tyme pmr tuh tak yah ckp la..tiap2 mlm aku fly n balek tyme subuh...slalu lepak kat daNga bay or reStoran sinGgah slalu...ngeteh..hee~..balek fly tdo jap pastu bgn siap2 g exam....cam tuh la rutin aku tyme tuh....tp result yg aku dpt mmg wat aku tak caye la...hehehehehe....


2. What are the five things on your to-do list today.

-ponteng kelas c programming
-bykkan tdo
-pegi pasar mlm
-teman dylla and g'ah mkn
-men doTa...(tak reti pon)


3.
What are the five snacks you enjoyed munching?

-cadbury..of course la black forest
-mars pun bley tahan gak
-hersheys (btol ke ejaan aku?)
-m&m
-chipsmore


4.
What are the five things you'd if you turned to be a billionaire!
-sudah tentu la nk kawen
-jd bos properties....bgs tak idea aku?
-aku bwk isteri n parents aku g haji
-sedekah amal jariah
-nk beli bmw 3 and 5 series..kaler putih..skirt itam...sport gle...


5.
The five persons I wanna tag!
-jajan
-aza
-huda
-eddy
-mashi

Wednesday, April 8, 2009

beRbaloi ke?

season 1
kelas eNggineering maths 2

tempat : Zdk 20
mase : kol 8-10 pagi
kehadiran : aku tak datang

wat julung kaLinyer, aku dah 3 minggu tak datang kuliah maths...tak tau nape dah nk abes sem bley jd malas gle...bukan malas, tp bgn lewat...lewat sket jer pun..huhuhu....sbnye pg td mmg aku dah cadang nk dtg clas tp tlajak sampai kol 8.30...mmg bengong la tyme tuh...pastu aku sambung tdo ag coz nk tggu clas yg sterusnye...dah la ade kuiz tp lgsg tak stdy...emm....

*****************************************

season 2

kelas instrument and measurement

tempat :wbk 18
mase :kol 10-11 pagi
kehadiran :????

jam enset aku berbunyi........

owh...dah kol 10 rupenyer....emm...still malas2 lagi nk g mandi...dgn keadaan yg terpakse, aku trus capai tuala n g toilet....
sampai jer kat toilet, aku teringat plak clas IM kol brape coz clas math 2 jam and clas IM plak lepas tuh...
bengong gle aku neyh...sampai clas pun tak ingat....dengan keadaan yg lincah, aku mandi cepat2 (bersabun) and trus siap2 g clas...jam tyme tuh dah kol 10.15 pagi...kuiz tuh yg penting....huhu

baru jer nk sampai blok w, aku nampak la kelibat dak2 clas aku...ramai...aku pelik ar, takde clas ke?emm....aku tnyer zati ape dah jd....dye kate, lectrer takde coz handle psm...hohohohoho....

kesimpulannyer, aku tak tau ape yg dah berlaku and hari ney, aku takde clas lgsg...hee~

tidaaakkkkk

help me!!!!

aku tak bLey tdo skrg!!

huhuhuhu....



nak wat mende ek????

feVeret gaME

salam dan selamat paGi buta...

post kali ney utk julung kalinyer dalam bulan april, aku nk citer sket pasal perkembangan terbaru sukan hoki negara... first skali, aku nk ucapkan tahniah coz korang team malaysia dah balas balek and impian korang dah semakin tercapai...ade sket ag perjalanan yg korang perlu tempuhi demi mencapai cita2 korang tuh...huhuhu...nak tau lebey lanjut, bace la kat bawah ney k...aku copy dr utusan meLayu...

Hoki: Malaysia hampiri final

IPOH - Laluan Malaysia ke perlawanan akhir Piala Sultan Azlan Shah ke-18 semakin cerah setelah mengalahkan Mesir 4-1 di Stadium Azlan Shah, Ipoh malam semalam.

Kemenangan itu merupakan kemenangan kedua skuad bimbingan Tai Beng Hai yang mana berjaya menumpaskan Pakistan 3-2 Ahad lalu.

Skuad kebangsaan mendapat gol pertama melalui kuisan Ismail Abu pada minit ke-18 dan Engku Abd. Malek Engku Mohamad menyumbatkan gol kedua pada minit ke-39.

Selepas itu, Malaysia menambah dua gol lagi melalui Chua Boon Huat (m-65) dan Mohd. Amin Rahim (m-68).

Gol tunggal Mesir dijaringkan oleh Ahmed Abd El Hakiem pada minit ke-45.

Sementara itu, juara 1999, 2000 dan 2003, Pakistan kalah lagi apabila tumpas 2-3 kepada New Zealand

New Zealand yang menduduki ranking ketujuh dunia memperolehi gol melalui Priyesh Bhana ( m-6 ) dan diikuti oleh Nicholas Haig (m-43) dan Dean Couzins (m-68).

Gol Pakistan dijaringkan oleh Muhammad Imran pada minit ke-8 dan 22 melalui pukulan sudut pendek.

Tuesday, March 31, 2009

aKhir bulan...daTang buLan

emm...
tak sangke aku dah nk abes buLan mac...pasney masuk lak buLan aPril....
bulan yg paling menakutkan bg seowang student..huhu....emm.. sowi coz dah lame aku tak update blog neyh..bukan pe, kadang2 intenet kat sini takde line, kadang2 aku bz ngan keje laen, kadang2 aku study....emmm.... ney je la kot aku ade tyme nk post bende..huhu... sbnyer, pagi td aku dah skip kelas bi....dah la de test lak tuh..huh!! parah2....kene la score tyme exhibition nanti...
emm... sepanjang bulan mac ney, aku takde wat ape2 sgt... just ade sket test, training n santai2 kat dlm ump jer...nk kuar, duit takde....so, mengenjoykan diri la kat ump tercinte...hehehe...
emm...

bikisar cerita tentang test Im yg berlaku smlm, totally mmg shit giler....aku tak tau nape... tibe2 jadi bengong...erm.... bengang gak tak dpt jwb.... nk kate tak stdy, aku stdy gak...bgn awl...smyg subuh....tp still tak dpt jwb gak....huh.....emm...tension gak camney.... tak bley ar aku nk score nanti...harapan aku utk subjek ney aku nk try dpt A-...tu jer... (tinggi giler target)

bulan 4 nanti lagi la mcm2... penuh ngan kerenah birokrasi (lecturer) tyme tuh la byk asgnment nk kene antar, test, assesment lab..huhuhu.... tak tau camner neyh... sok jer dah ade test math... jumaat test ec.... sempat ke aku nk stdy? ya tuhan.... berikanlah hamba mu ini kekuatan....

aku nk senaraikan ape yg berlaku bulan april neyh....

1 april 2009:- test math 2
3 april 2009:- test ec
7 april 2009:- project exhibition
10 april 2009:- test c programming, test malaysian studies
13 april 2009:- assesment lab 3
17 april 2009:- send asgnment c programming

setakat tuh je kot yg aku tau...maybe ade ag tp aku tak tulis....
mmg menggerunkan.....
emm....
aku perlukan seseowang yg aku mahu dampingi..huhuhu

Wednesday, March 25, 2009

memaNg ceLake ar koRang

aku nk tnyer ar, korang rase dlm dunia ney korang ade member baEk tak??

ade??

btol ke ade???


bek korang pk ar sendri.....

kwn yg baek ngan kte, suke same2, sedih same2....

tp dye pulau n citer yg bukan2 pasal kte.....

ney bukan kisah aku tp membe aku....

aku dengar pun bengang......

s**l.....

aku tujukan kpade bdk klas tuh.....
jgn jd boDoh k!!!!!

korang buat cam korang ney hebat sgt ey???
pk ar....
bodoh ar.....
just pondan je buat camney...pengecut....



p/s:sowi ar aku kasar sket...aku bengang sket klau libatkan hubungan kwn2....ney membe mkn membe!!

Monday, March 16, 2009

english lab

selamat pagi semua...

aku just takde idea nk tulis ape2...

saje2 nk wat posting baru..hahaha

thanx kerana sudi membaca

Wednesday, March 11, 2009

bulan yg terang kadang2 tak cantek...



bulan sememangnye cantik...cantik sgt.... cantik klau bulan tu terang.... bulan yg terang mmg cantik klau takde awan yg terlindung....

mlm td aku duk kat luar...sorg jer...amek angin n ketenangan malam....
emm...mgkn waktu neyh sesuai kot utk org cam aku neyh....
perlukan mase utk terime semua neyh...
aku tak tau nk mule dr mane tp tak perlu aku katekan...
biarla....
aku tanak ingat balek ape yg dah berlaku....
saket, sedih n mcm2 ade dlm perasaan aku...

erm...
perlu ke tipu aku?
aku ikhlas kwn ngan kau...
aku dah anggap kau cam adek aku sendiri...
tp nape kau lakukan camney kat aku??

aku ingat ag ape yang kau katekan jumaat mlm yg lepas...
aku dpt rasekan ade sesuatu yg kau simpan....
riak wajah kau hanya memendam shj...
aku nk kau beritau...
aku tak kesah...
tp nape kau sanggup tipu n diamkan diri???
perlu ke??

emm...
aku terime semua neyh...
aku harap kau bahagia disamping yg tersayang...

k la...biarkan aku sendirian....

Tuesday, March 10, 2009

nak ke taNak??

salam...

emm...

sok ade kelas math

kol 8 pagi sampai 10 pagi...

pastu kelas iM sampai kol 11 paGi...

yg aku muSykil klas math...

nak peGi ke tanak???

Monday, March 9, 2009

huJan oh hujAn


seLamat petang semua...

aku rase hari ney dah masuk 2 kali ujan...just ptg ney je ujan lebat sket...
seb baek keje aku 80% dah siap...so...
mmg seSuai la waKtu camneyh utk tiDo..hehehe...

emm...
kePada sahabt2 ku yg bAru puLang dr umaH, aku uCapkan seLamat datang dan seMoga bersedia unTuk menghadapi kelas pd eSok hari...

uTk subjek iM (instrument), korang dah reaDy utk preSent esok??
aku harap dah la yer....

to my group, camner nGan kiTer punyer pRoject rePort??nk diScuss biLe??
klau bLey secepat muNgkin...

k la...
maTe pun dah kuyu je ney...
aku nk tiDo dulu...
bYe... (",)

Saturday, March 7, 2009

kaU hanya uNtukku

salam...post kali ney aku nk tulis pasal satu cerita yg mungkin berlaku dlm diri kita atau org sekeliling kita...cerita neyh aku dah buat dlm 3 taon lepas n belum diketengahkan lagi...pas bace, korang komen la ek...best ke tak best...ney dr hasil penulisan aku sendiri...so, enjoy ur reaDing...

##########################

Anita...nama yang terpahat dalam hatiku dan kini aku amat berbangga memilikinya. Seorang insan yang biasa dan tidak memiliki apa-apa yang boleh dikagumi. Tapi bagiku, kaulah yang membuatkan hatiku kenal apa itu sebuah kehidupan. Ya, kau memang tidak memiliki apa-apa untuk dikagumi. Walaupun kedua ibu bapa serta saudara maraku menolak impianku untuk menikahimu pada kali pertama, tetapi aku tetap mayakinkan bahawa engkaulah insan yang aku pilih untuk menjadi ratu hatiku. Aku berjaya meyakinkan mereka tetapi mereka sangsi terhadap dirimu. Sayang, aku tahu kau tetap tabah menghadapi dugaan sebegini. Aku tahu kau tidak ambil peduli malah melayan orang tua dan saudaraku seperti keluargamu sendiri. Aku amat berbangga memilikimu....

Masihkah kau ingat semasa kita pulang ke kampung dahulu? Ibuku seperti tidak mahu melayanmu. Aku malu dengan tindakan ibu tapi apakan daya, dia adalah ibuku. Kau tetap bersabar melayan kerenah mereka. Aku tahu kita berlainan profil tapi itu tidak sepatutnya keluargaku memandang rendah terhadap dirimu. Malah, aku cukup bersyukur kerana dikurniakan insan yang biasa seperti dirimu. Alhamdulillah, berkat kesabaran kita akhirnya sekarang kita memiliki 3 orang anak hasil percintaan kita selama ini. Sayang, kau tetap istimewa dalam hatiku.

Selepas 14 tahun mengecapi kebahagiaan bersamamu, aku tidak lagi dapat membahagiakanmu. Aku terlibat dengan kemalangan. Seluruh badanku lumpuh dan hidupku hanya terlantar dikatil. Pada waktu itu, aku dapat melihat kau bersusah payah menjagaku, mencari nafkah dan menjaga anak-anak. Aku terlalu kasihan pada dirimu kerana kau tidak ada masa untuk berehat. Sayang, aku mahu melepaskanmu. Aku tidak mahu melihatmu terseksa begini. Aku mahukan kau bahagia disamping orang yang normal. Lalu, kau genggam tanganku dan mengatakan, kau tidak sesekali akan meninggalkan diriku walaupun ku cacat sehingga akhir hayat. Kau kucup tanganku dan berjanji akan berada disampingku. Anita, kau menangis sayang. Aku tidak dapat menahan sebak dari kata-katanya. Kalau dahulu seluruh keluargaku mencemuh aku memiliki wanita ini, tetapi wanita inilah yang membahagiakan aku walaupun aku berada dalam kesempitan. Anita, kau hanyalah insan yang biasa dan tidak mempunyai apa-apa. Tetapi, kau sudah membuktikan kepada keluargaku bahawa kaulah insan yang luar biasa.

Thursday, March 5, 2009

ijat ade blog


muke ijat sebenar...


selamat siang..
aku just nk bgtau kat korang yg ade sowg kawan aku neyh bwu jer buat blog pertama...semalam kot... maybe baru first tyme dlm idop beliau..huhuhu....
so, meh kite follow n komen blog dye k...ijat...jage ko nanti..hahaha
(sowi, aku curi pic ko senyap2)

http://www.lone-ranger5599.blogspot.com/

Wednesday, March 4, 2009

aku miNtak maaf

selamat pagi...
pagi ney, aku dah wat kesilapan paling beSar dlm sesi peMbelajaran aku di uMp ney uTk sem
2...


bukan aku yg mintA...tp dah berlaku secara tiDak sengaja...mmg beTul...tiDak sengaja...semalam, 3 march 09 aku dah set jaM seawal 5.30 pagi konoNnyer nak stdy math...tp biase la, yg bulat datang bergolek, yg terBang daTang meLayang...aku sadar paGi td tp ntah beNgong ape aku trus tido baLek...dlm oTak aku dah kate nk poNteng kelas math...aku tau tu saLah di sisi uNdang2..huhuhu.. dan klau mak baPak aku tau mesTi dioRang sedih tgK kelakuan aku ini....

Hari ney meNcatat seJarah aku poNteng kelas math....tak penah aku kat uMp neyh poNteng kelas tuh coz aku miNat sgt...yela, aku ney buKan pandai kire2 mcm koRang and mmg perlu kene daTang....tp nak wat camner, bende dah lepas....bior jela..hehehe...
kePada puan beDah ehhh, silap2!!!kepaDe puan siTi faTimah, hamba moHon ampun n ney maYbe kaLi terakhir hamBa lakukan..huhuhu